Norje Boke 2019


Familieferien i Danmark og Sverige skulle avsluttes med en tur til Norje boke på den svenske pyreneersepesialen. 80 pyreneerhunder påmeldt til utstillingen. Var ganske nervøs før utstillingen og hadde lyst til å bare droppe hele greia. Lenge siden sist utstilling og nå skulle jeg plutselig konkurrere med 80 andre. Hadde vært lettere å bare droppe utstillinga og fortsette familieferien heller.

 

Lørdagen var den svenske pyreneerhundspesialen, og raseespesialist Guido Massmello fra Italia var dommer. På søndag dømte rasespesialist Alain Pecault fra Frankrike. 

Ellie var første jente ut i ringen og oppførte seg eksemplarisk. Var litt overraska over den pesende, harkende valpen som sprang etter henne i ringen så hun sprang første runden sin med hodet på skakke. Stilte seg fint opp for dommer og løp fint ellers. Kjempefornøyd og stolt av henne. Massimello syns hun var en flott tispe men for feit så hun ble plassert som 3. beste tispevalp i klassen 6-9mnd med HP (hederspremie) . Alain Pecault syns også hun var en flott tispe men trengte mer fyllde så hun ble plassert som 2 beste tispevalp i sin klasse på søndagen. 

 

   

 

Marrous var helst lei før han begynte i ringen og så på meg med det bedende blikket mens vi stod oppstilt. Han var  en reser til å gå passgang i runden i ringen, men når han endelig traver så har han flotte bevegelser. Han gikk i championklassen. De var 12 stykker i klassen om jeg ikke husker helt feil. De andre i hans klasse er hunder som har vært stilt mange ganger og er drevne i gamet kontra hans 4 utstillinger. Av Massimello så fikk Marrous excellent og CK men ble ikke plassert blant de fire beste i championklassen. Han ble plukket ut som til å konkurrere om beste hodet og uttrykk på utstillinga men nådde ikke til topps der heller. De var vel ca 10-12 stykker av 80 som ble plukket ut så bare å få lov til å delta på det er jo kjempeflott. Pecault plasserte Marrous som 4 beste championhannhund  i samme store klasse som dagen før. 

 

Lykke – Kilago’s Becca Bernetta hunden til min bror Knut, fikk også prøvd seg i ringen igjen etter lang pause. Hun stilte seg fint opp og sprang flott og elegant i ringen som dette var noe hun gjorde til daglig. Hun gikk i Åpen klasse tisper hvor det var 10-12 stykker vel. Ble ingen plassering på henne heller men fikk Excellent og CK og en flott kritikk av Masimello. Av Pecault fikk hun very good på søndagen.