Argeles Gazost


Hvert år i september arrangeres det rasespesial utstilling for pyreneerhunder i en liten koselig landsby i pyreneerfjellene. Dette er min 5 gang på spesialen i Frankrike. Første gang reiste jeg og Dag Joar sammen og etter det så har Jofrid vært min faste følgesvenn. I år så hev også Tone seg på turen vår så vi ble de tre musketerer. 

Iløpet av disse årene har jeg fått mange gode venner. Jeg traff Joaquim Teles oppdretteren av min Fedra Lux Opifex Immanis første året jeg var der. Da stilte han mammaen til Fedra – Circe Lux Opifex Immanis. Året etter kom Fedra hjem til oss. Jeg er veldig takknemlig for det vennskapet jeg har fått med Joaquim og Teresa og ikke minst de vennene jeg har fått gjennom dem.

 

En internasjonal brunsj på campingen i Argeles Gazost med venner, Her er Portugal, Spania, Nederland, Tsjekkia og Norge representert. Dette er noe av det kjekkeste på hele turen å få treffe venner og kjente igjen.

 

 

I år var vi og besøkte Richard Capel oppdretteren til min Marrous De Bigerionnes. Vi fikk en presentasjon av hundene hans og ikke minst jeg fikk møte mammaen til Marrous – Tella De Alba De Los Danzantes. Det var ingen tvil at hun var mammaen til Marrous. Han har mange likhetstrekk med moren sin. 

  

Tella De Alba De Los Danzantes mammaen til min Marrous, og hun som har sneket seg med på bildet er 12 år gamle Bassora de gabizos. En herlig gammel dame som skulle være med bildet uansett 😀 

Hos Richard ble vi servert en kjempegod hjemmelaget foie gras. 

Mine gode hollandske venner Karin og Ilona tok oss på tur opp i fjellene på lørdagen. Alle 5 stua i en liten Nissan Micra. Var egentlig bra vi var så godt stua opp de bratte, svingete, smale veiene, med noen bråstopp av og til blant annet pga sovende hunder midt i veien.

De tok oss med opp til oppdretter Benoit Cockenpot som har kennelen Pic Du Viscos. Dette var langt oppi fjellene ovenfor Argeles Gazost. 

    

Vi skulle ha piknik på fjellet Col Du Soulor men der var det kaldt, rett før det sludda. Det ble noen få bilder der oppe før vi måtte reise ned igjen. 

Søndagen var det utstilling og ikke tid til sightseeing. Det er fem forskjellige raser som deltar på denne utstillingen, pyreneerhund, pyreneisk mastiff, pyreneisk gjeterhund – poil long og face rase og katalansk gjeterhund. Det er ikke bare en hundeutstilling men også et innblikk i fransk tradisjon. En får oppleve gjeterhundene i aksjon med gjeting av sauer og ender. Tidligere år har det også vært dans og fransk folkemusikk og kor men disse var ikke der i år. 

I år var det en tsjekkisk pyreneerhannhund – Aran Patou Von Traumberg – som vant hele showet og ble best in show. 

Flere bilder fra utstillingen ligger på min facebook profil i eget album