Møte med to svenske prinser


I midten av august tok ungene og jeg turen til Sverige med Berta (Kilago’s Arti Access) og Fedra ( Fedra Lux Opifex Immanis). Begge to skulle til Skåne for å møte sine prinser.

Berta var først ute og fikk møte sin utkårede Eros – Vi’skaly’s Harlem Shake. En utrolig flott og herlig gutt. Jeg har likt denne gutten siden jeg så ham som junior i Lillestrøm. Han har bare en helt fantastisk utstråling og utrolig herlig gemytt. Han har også gjort det utrolig godt i utstilliingsringen og ligger på andreplass på Svensk kennel klubbs liste over mestvinnende hunder. Eros er internasjonal champion, Europeisk vinner i 2015, Nordisk vinner i 2015, Svensk vinner i 2013 og 2014. Han har også blitt best i rasen på Crufts og 2. plass i gruppa. Så han er en bereist og vinnende kar.

 

Alle bildene av Eros (Vi’skaly’s Harlem Shake) er Copyright Nina Danielson.

Berta var klar og det ble parring første kvelden så nå er det bare å vente i spenning på resultatet. Regner med at jeg tar en ultralyd av henne i neste uke. Vil publisere resultatet her på sidene mine.

Fedra skulle møte sin prins Mumin ( Vi’skaly’s Mumin) dagen etter, men hun var ikke like klar som Berta var og det ble ikke noen parring.

Vi’Skaly’s Mumin er en flott stor hannhund med et fantastisk temperament. Han har ikke vært stilt ut så mange ganger men har vunnet det han har vært med på. For å nevne noen så ble han best i show på pyreneerspesialen i Norge i fjor med dommer rasespesialist Alain Pecault. Mumin ble også best i show på pyreneerspesialen i Argeles Gazost, pyreneerfjellene i Frankrike. 

Fedra hadde er lite kull på bare 3 valper sammen med Mumin i februar. De var noen skikkelige kraftplugger alle sammen. Siden de var så tykke så tok det lenger tid før de var på bena slik som de andre kulla jeg har hatt. Fedra har en god melk uten tvil. Valpene var så tykke at jeg kunne ikke starte med å gi dem fast føde før de var 5 uker. Hadde egentlig ikke trengt da en gang men da syns jeg det var på tide å venne dem til. Alle valpene var godt vinklet og god kraftig benstamme så jeg håper det blir et kull til med denne kombinasjonen. De hadde også et herlig temperament akkurat slik som faren og mora. De var trygge og ikke redde en ting. Ble litt kaos når jeg skulle hjelpe en sau og lamme og alle valpene kom hoppende glade og fornøyde inn i sauegarden skulle se hva jeg holdt på med 🙂  

Fedra ble igjen i Sverige hos Ingela og Pernilla. Så vi får bare krysse alt som krysses kan at det blir parring og valper. Ser det er bedre å få valper nå enn på vårparten rett i lamminga. Det var travelt sist gang selv om det bare var 3 valper.